• Crkva Prisoje

     

    Uznesenje Blažene Djevice Marije

  • Župna Kuća Prisoje

     

  • Prisoje

  • Panorama s kalvarije

 

booked.net

POSJEĆENOST

1.png2.png4.png7.png6.png6.png7.png
Danas 2215
Jučer 2521
Tjedan 13525
Mjesec 53734
Sveukupno 1247667

27-07-2024

Generalni vikar don Nikola Menalo podijelio sakrament sv. krizme

 U crkvi svetoga Ante Padovanskog u Grabovici 23. lipnja 2024. godine biskupov izaslanik don Nikola Menalo, generalni vikar Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije, podijelio je sakrament sv. krizme krizmanicima četiriju buškoblatskih župa – Grabovice, Vinice, Rašeljaka i Prisoja.

Prije početka svečanoga misnoga slavlja biskupova je izaslanika u ime krizmanika pozdravio Marijan Mamić. Izrazivši mu dobrodošlicu, on je istaknuo: “Neka se danas po vašim rukama plodovi Duha Svetoga izliju na nas i prate nas na našem životnom putu. Stoga vas iskrena srca molimo da nam udijelite pečat dara Duha Svetoga, kako bismo postali što svjesniji članovi Crkve i dobili novi poticaj u vjeri, nadi i ljubavi u našem svakodnevnom životu.”

Zatim je generalnog vikara pozdravio vinički župnik don Jakov Renić, domaćin ovogodišnjeg slavlja. Iskazavši dobrodošlicu biskupovu izaslaniku, don Jakov je objasnio kako je zbog radova u župnoj crkvi u Vinici sv. krizma upriličena u župi Grabovici te je pozvao generalnog vikara da započne sv. misno slavlje.

Tijekom svečanoga misnoga slavlja krizmanici su navijestili riječ Božju, predvodili molitvu vjernika, a pjevanje je animirao grabovički župni zbor.

U nadahnutoj propovijedi, osvrnuvši se na evanđelje, don Nikola je kazao kako je Isus onaj koji nam donosi mir Božje ljubavi u olujama tjeskobe, sumnje, napetosti i nesigurnosti. Obrativši se krizmanicima, istaknuo je: “Dragi krizmanici, koliko god bilo životnih oluja i koliko god se puta nalazili na čamcima koje će udarati vjetrovi sa svih strana, znajte učiniti ono što su učinili apostoli kada su se obratili Isusu Kristu. On je taj koji će vas izvesti na pravi put, a vi žarko molite da vam pomogne i surađujte s darovima Duha Svetoga. Neka Duh Sveti ozari vaša lica, neka vam da snage i neka vas vodi na vašim životnim putevima.”

Uslijedila je obnova krsnih obećanja te podjela sv. krizme za dvanaestero krizmanika i krizmanica.

Na kraju svečanoga misnoga slavlja vinički župnik don Jakov zahvalio je Bogu za ovaj divan dan. Čestitao je krizmanicima te njihovim roditeljima i kumovima, potom zahvalio predvoditelju slavlja don Nikoli, župnicima krizmanika iz Grabovice, Rašeljaka i Prisoja, svim svećenicima suslaviteljima, župnom zboru te na kraju svim nazočnim vjernicima.

Našim dragim krizmanicima te njihovim obiteljima i kumovima čestitamo ovaj veliki dan. Želimo im da kroz život prijateljuju i surađuju s Duhom Svetim i njegovim darovima i da budu istinski svjedoci vjere te živi i zauzeti članovi Crkve.

Kaja Beljan/Tomislavcity

 

KONTAKT

 

Župa Prisoje

Uznesenja Bl. Djevice Marije

 

 

Adresa: Prisoje 55, 80245 Prisoje, BiH

Telefon:  +387 34 366-604

Fax: +387 34 366-604

Mail: info@zupaprisoje.net

Transakcijski račun otvoren kod „UniCredit Bank“

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA393380604816953985

 

LINKOVI

 

 

  

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi ste ovdije: